zondag, 1. oktober 2023 - 11:38 Update: 01-10-2023 11:39

Mind-dwaling belangrijkste oorzaken van dodelijke verkeersongevallen

treinongeval
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

Mind-dwaling is een van de belangrijkste oorzaken van dodelijke verkeersongevallen. Dat blijkt uit onderzoek van de Tilburg University.

Andrew Reid en zijn team willen een ecologisch verantwoorde VR-omgeving creëren om te bestuderen wanneer, waarom en hoe de geest afdwaalt tijdens het rijden, en hoe dit kan worden gedetecteerd en mogelijk voorkomen.

“We zijn een samenwerking aangegaan met Veilig Verkeer Nederland om wat we simuleren in onze virtual reality-omgeving te verbinden met wat er daadwerkelijk op de snelweg gebeurt.” – Dr.Andrew Reid 

Voor dit project werkt Dr. Andrew Reid (TSB, Cognitive Neuropsychology Dept.) samen met Dr. Myrthe Faber & Phillip Brown (TSHD, Cognitive Science and Artificial Intelligence Dept.), waarbij gebruik wordt gemaakt van de laboratoriumfaciliteiten van MindLabs . Veilig Verkeer Nederland zal actief betrokken zijn bij het mede ontwerpen van het onderzoek om ervoor te zorgen dat de bevindingen waardevol en relevant zijn en gedeeld kunnen worden met het grote publiek.