Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

Verwachting
zaterdag 22 tot en met vrijdag 28 juli 2017

Vandaag en morgen

Later toenemende kans op (onweers-)buien. Vandaag warm, morgen koeler.

Het is aanvankelijk veel plaatsen zonnig en droog. Een zone met buiige regen heeft Zeeland bereikt. Deze zone trekt later vanmiddag en vanavond in activiteit toenemend naar het oosten en noordoosten, waarbij de kans op onweer toeneemt. Daar vooruit kan in de loop van de middag en de avond met name in het oosten en noordoosten lokaal een onweersbui tot ontwikkeling komen. Vooral in het noordoosten kunnen deze gepaard gaan met hagel en veel neerslag in korte tijd. De middagtemperaturen lopen uiteen van 23°C in Zeeland tot ongeveer 27°C in het oosten. De wind is meest matig en komt uit het zuid tot zuidwesten, in de noordelijke helft van het land is de wind zuidoostelijk, maar draait geleidelijk naar het zuidwesten. In het noordoosten blijft de wind zuidoostelijk.

Komende nacht trekt het gebied met regen en lokaal stevige (onweers-)buien naar het noordoosten. Tegen de ochtend hebbend meeste buien het land verlaten. Daarachter is nog wel een bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond de 14°C. De wind is tijdelijk zwak en veranderlijk maar draait in de loop van de nacht naar west tot zuidwest en wordt zwak tot matig.

Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt en komen er een aantal buien tot ontwikkeling. Ook dan is er een kans op onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de zuidwestkust toenemend naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)