Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

Verwachting
dinsdag 21 tot en met maandag 27 november 2017

Vandaag en morgen

Bewolkt, af en toe regen. Woensdag droog en later zon, vrij veel wind

Het is bewolkt met af en toe regen of motregen. Van het zuidwesten uit wordt het droger. Nabij het IJsselmeer en in het noordelijk kustgebied is er een kleine kans op mist. Met een middagtemperatuur van circa 12°C is het zacht voor de tijd van het jaar. De zuidwestelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig boven land en krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer.

Komende nacht valt er in de noordelijke helft van het land van tijd tot tijd regen, in het zuiden is het overwegend droog. Het kwik daalt nauwelijks, de minimumtemperatuur komt uit rond 10°C. De zuidwestelijke wind neemt verder in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land. Langs de kust en boven het IJsselmeer is de wind hard, 7 Bft.

Woensdag overdag kan het in het noorden eerst nog regenen. In de loop van de ochtend wordt het van het zuiden uit droog en ‘s middags wordt het zonnig in het midden en zuiden. Het noorden blijft mogelijk de gehele middag bewolkt. Het wordt opnieuw zacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen tussen 10°C in het noordwestelijk kustgebied en lokaal 13°C in het zuiden. Er staat wel een stevige zuid(west)elijke wind, matig tot vrij krachtig boven land en hard langs de kust en boven het IJsselmeer. (Bron: KNMI)