Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

Verwachting
donderdag 19 tot en met woensdag 25 januari 2017

Vandaag en morgen

In het noorden kans op gladheid door ijzel, elders droog.

Vannacht zijn er wolkenvelden. In het noorden is er kans op lichte motregen met ijzel en gladheid tot gevolg. In het zuiden en oosten komen ook enkele opklaringen voor met daarbij kans op een mistbank. De zwakke wind is in het noorden meest zuidelijk en komt in het zuiden uit een oostelijke richting. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal nog -7°C in zuidoosten.

Overdag is het tamelijk bewolkt, met in het noorden soms lichte motregen en daardoor plaatselijk ijzel en gladheid. In de loop van de dag verdwijnt de gladheid. Elders blijft het droog met in het zuiden mogelijk ook zon. In de avond kan het door ijzel opnieuw plaatselijk glad worden in de noordelijke helft van het land. De middagtemperaturen lopen uiteen van +5°C in het noordelijk kustgebied tot rond het vriespunt in het zuidoosten van het land. De wind is veranderlijk en zwak tot matig.

De nacht naar vrijdag verloopt in de noordelijke helft bewolkt. In de noordelijke helft van het land kan af en toe wat lichte motregen vallen. Dit kan zorgen voor ijzel en plaatselijke gladheid. In het noordelijk kustgebied kan mist voorkomen. In de zuidelijke helft van het land blijft het droog en komen er opklaringen voor. De minimumtemperatuur ligt tussen +3°C in het uiterste noorden tot -6°C in het zuiden van het land. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vrijdag overdag is er in het midden en noorden van het land veel bewolking. Er kan daar nog steeds af en toe lichte motregen vallen. In het zuiden is er meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5 °C in het noorden van het land tot rond het vriespunt in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en is in het noorden zuidwesten en in het zuiden noordoost. (Bron: KNMI)