Weerbericht

Het weerbericht wordt verzorgd door het KNMI

Verwachting
maandag 27 februari tot en met zondag 05 maart 2017

Vandaag en morgen

Buiige regen, in de loop van de middag met onweer en windstoten.

Het is bewolkt en van het westen uit breidt een gebied met regen zich langzaam over het land uit, in het oosten is aanvankelijk nog droog. In de loop van de middag trekken van het zuidwesten uit buien het land binnen, daarbij komen lokaal onweer en hagel voor. In de loop van de avond wordt het droger, maar vooral in het westen blijft een bui mogelijk. De maxima liggen rond 10°C. De zuid(west)elijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, later mogelijk hard, 7 Bft. In de avond draait de wind naar het zuidwesten. In de loop van de middag en in de avond is er bij (onweers)buien kans op (zware) windstoten tot ongeveer 75 km/uur, in het zuiden lokaal mogelijk nog iets hoger.

Komende nacht komen vooral in de kustprovincies nog enkele buien voor. Er is kans op onweer, korrelhagel en windstoten tot circa 75 km/h. De minimumtemperaturen liggen rond 4°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

Morgen overdag is het wisselend bewolkt en trekken er van tijd tot tijd buien over het land waarbij opnieuw onweer en korrelhagel kunnen voorkomen. De middagtemperaturen liggen rond 6°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee vrij krachtig. In de middag draait de wind tijdelijk naar het westen. In de tweede helft van de avond neemt de wind aan zee toe naar krachtig. (Bron: KNMI)