5 uur 27 min geleden Update: 29-09-2024 14:07

Man gewond op straat na schietincident in pand Peperstraat Groningen

politie-schietpartij-Peperstraat
Foto: Bert van den Berg
Groningen

Naar aanleiding van een schietincident zondagochtend vroeg in een pand aan de Peperstraat in Groningen is de politie een onderzoek gestart. 'Twee personen zijn aangehouden', zo meldt de politie zondag.

Geschoten in horecagelegenheid

Zondagochtend 29 september kreeg de politie rond 06.00 uur melding van een schietincident in een horecagelegenheid aan de Peperstraat in Groningen. 'Agenten troffen een man aan die gewond voor het pand lag. Het gaat om een 37-jarige man uit Groningen', aldus de politie. 

Vuurwapen op straat gevonden

De personen die zich op dat moment nog in het pand bevonden werden gefouilleerd. Hierbij zijn geen wapens aangetroffen. Wel werd kort na het incident een vuurwapen op straat, voor het pand, aangetroffen. Het is nog onduidelijk of dit het wapen is waarmee is geschoten. Het wapen is in beslag genomen voor onderzoek.

Twee personen aangehouden

Ter plaatse hebben agenten met meerdere getuigen gesproken en vandaag vindt er verder onderzoek plaats in het pand. Kort na het incident kon een man worden aangehouden in de omgeving van de Peperstraat. Het gaat om een 49-jarige man uit Groningen. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht, evenals die van het slachtoffer. Ook hij is aangehouden. Beide zullen worden verhoord. Uit het verdere onderzoek moet blijken wat de rol de verdachten en de aanleiding is geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: