9 uur 46 min geleden

Tip van burger leidt tot aanhouding van drie nepagenten

agent-rug-logo
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Bunschoten

De politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met meerdere oplichtingen. Zij zouden zich voor hebben gedaan als nepagenten. Ze hebben sieraden en een pinpas gestolen.

Rond 15:00 uur kwam er een melding binnen van een oplichting in Lochem. Een oudere vrouw zou gebeld zijn dat er een persoon van de bank haar sieraden en bankpas zou komen ophalen. Een getuige zag de verdachte bellen, vertrouwde dit niet en heeft hierop de politie gebeld en het signalement van de man doorgegeven.

Dankzij deze melding zagen agenten een voertuig rijden uit de richting van Lochem, waarbij de inzittende voldeed aan het doorgegeven signalement. In de auto zaten nog twee personen. Bij de controle van dit voertuig werd een tas aangetroffen met meerdere sieraden. Na onderzoek bleken deze afkomstig van een oplichting eerder die dag in Bunschoten. Hierbij waren sieraden gestolen door personen die zich voordeden als agent.

Door het goed doorgegeven signalement heeft de politie drie mannen van 14, 16 en 18 uit Apeldoorn kunnen aanhouden op verdenking van oplichting. De politie doet verder onderzoek.
 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):