vrijdag, 6. september 2024 - 15:11 Update: 06-09-2024 15:15

Grote brand De Meern legt compleet bedrijfspand in as

De Meern

Vrijdagochtend vroeg is er brand uitgebroken bij een bedrijfspand aan de Strijkviertel in De Meern. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en kwam met veel materieel ter plaatse om de brand te bestrijden.

Opschaling naar GRIP 1

De brand brak vrijdagochtend rond 06.15 uur uit. 'Het gebouw staat volledig in brand en de rook trekt richting de wijk Veldhuizen', zo maakte de brandweer vrijdag bekend. Er werd in verband met de omvang van de brand al direct opgeschaald naar 'GRIP1'.

Bedrijfsverzamelgebouw

Het betreft een bedrijfsverzamelgebouw. Hierdoor is het op dit moment niet geheel duidelijk welke bedrijven zijn getroffen door de brand. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden omwonenden geadviseerd op ramen en deuren gesloten te houden.

Sein 'Brand Meester'

Rond 11.00 uur gaf de brandweer aan de brand in De Meern onder controle te hebben. Door de inzet van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot het betrokken pand. Het nablussen zal nog enkele uren duren.

Rook en stank tijdens nablussen

'Tijdens het nablussen kunt u hinder ondervinden van rook en stank die nog van het pand afkomen. Ramen en deuren kunnen weer open. U kunt zelf het beste inschatten, mocht u hinder ervaren van de rook, om alsnog uw ramen en deuren tijdelijk te sluiten', aldus de brandweer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):