dinsdag, 27. augustus 2024 - 12:28

Zes aanhoudingen na inval drugslab

Politieagent van LFO
Roermond

De ontdekking van een productielocatie voor synthetische drugs in Roermond heeft inmiddels geleid tot de aanhouding van zes verdachten.

Op 28 juni werd bij een pand en een daarbij behorende loods aan de Straat in Roermond een in werking zijnde productielocatie aangetroffen. Op het moment dat de politie de inval deed, werd de bewoner van het pand aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid en is voor 90 dagen gehouden.

Gevangenhouding

Gedurende het onderzoek zijn op 20 augustus nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen. Zij zijn respectievelijk 28, 33 en 37 jaar oud en komen uit Best, Eindhoven en Waalre. Deze drie verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ook zij zitten in gevangenhouding.

Voorgeleiding

Later in het onderzoek kwam de recherche nog twee verdachten op het spoor. Deze mannen zijn beiden 18 jaar en afkomstig uit Herkenbosch en Roermond. Zij zijn op 26 augustus aangehouden. Deze twee verdachten worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Diefstal  stroom en gas

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen heeft destijds de productielocatie ontmanteld. Energieleverancier Essent constateerde toen dat er ook illegaal stroom en gas was afgetapt. Het onderzoek is nog in volle gang.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):