woensdag, 31. juli 2024 - 11:38

Amsterdammer (21) in nek, arm en buik geschoten bij uit de hand gelopen drugsdeal

ambulance-politie-linten
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Twee mannen uit Rotterdam en Ridderkerk zijn aangehouden in verband met een schietpartij op een parkeerplaats in Kudelstaart op 21 mei van dit jaar. Een 21-jarige Amsterdammer werd daarbij in zijn nek, arm en buik geraakt en werd met spoed naar het ziekhuis gebracht. Hij overleefde de schietpartij ternauwernood. Volgens het OM heeft het schietincident te maken met een uit de hand gelopen drugsdeal.

De twee mannen (20 en 23 jaar) worden verdacht van een poging doodslag en vuurwapenbezit. Op 13 juni is de 20-jarige verdachte uit Ridderkerk op Schiphol aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is op 1 juli met 90 dagen verlengd. Zijn 23-jarige medeverdachte uit Rotterdam is vorige week aangehouden en staat 5 augustus op de raadkamer van de rechtbank, waar wordt bepaald of zijn voorlopige hechtenis zal worden verlengd. 

De Amsterdammer was samen met een 19-jarige vriend uit Aalsmeer  toen hij op 21 mei met de twee mannen uit Rotterdam en Ridderkerk had afgesproken. Volgens die vriend hadden ze een ontmoeting om een dure bril te verkopen en begon één van de twee andere mannen plotseling op de Amsterdammer te schieten. De andere man zou ook een vuurwapen bij zich hebben en na de schietpartij zouden de twee met hoge snelheid in hun auto zijn weggereden. 

Slachtoffer ook aangehouden

In de omgeving van de auto van de 21-jarige Amsterdammer vond de politie een doorgeladen vuurwapen en een tas met daarin twee gesealde blokken van in totaal één kilo hasj. Onder de bestuurderstoel van de auto trof de politie onderdelen van een vuurwapen aan. 

Gezien de hoeveelheid drugs en de manier waarop die zijn verpakt, gaat het OM ervan uit dat de drugs voor de handel waren bestemd. De Amsterdammer en zijn vriend hadden een vuurwapen met patronen bij zich. De ontmoeting loopt volgens het OM uit in een schietpartij waarbij de Amsterdammer wordt neergeschoten. 

De 21-jarige Amsterdammer en zijn vriend werden ook aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit en de handel in en het bezit van verdovende middelen. De Amsterdammer zit nog in voorlopige hechtenis. Die van de 19-jarige man uit Aalsmeer is geschorst.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: