Acht jaar lang volgde wetenschappers van de Italiaanse universiteit Padua 4.440 mensen van tussen de 45 en de 79 jaar. Toch wisten de onderzoekers niet écht een vroege sterfte toe te schrijven aan het eten van patat. ''Het kan er dus ook mee te maken hebben dat ze vaker verlekkerd zijn op ongezond voedsel in het algemeen, met overgewicht kampen of onvoldoende bewegen.Toch zijn we ervan overtuigd dat frituurolie, rijk aan schadelijke transvetten, een belangrijke rol speelt in het grotere risico om vroegtijdig te overlijden'', aldus de onderzoekers.
vrijdag, 16. juni 2017 - 9:38 Update: 17-06-2017 16:42
'Patat gemaakt in frituurolie ongezond'
Foto: archief
Amsterdam
Wie twee of meer keer per week patat of chips eet, loopt dubbel groot risico om vroegtijdig te sterven in vergelijking met mensen die er een gezonder etenspatroon op nahouden. Dat schrijft CNN op basis van een Italiaanse studie.