De bittermeloen is een langwerpige groene vrucht met een wrattige schil die eruit ziet als een vreemde komkommer. de vrucht komt veel voor in Afrika, Azië en het Caraïbisch gebied en wordt al heel lang gebruikt bij behandelingen tegen diabetes. Maar ook bij mildere ziektes en kwalen, zoals buikkrampen, koorts, pijnlijke menstruaties en huidproblemen, zou de vrucht een genezende werking hebben. Dit meldt Collective Evolution.
Het bittere sap van de bittermeloen zou volgens de wetenschappers ook helpen tegen alvleesklierkanker. Het sap uit de vrucht zorgt ervoor dat alvleeskliercellen geen glucose kunnen omzetten, waardoor ze geen energie meer krijgen en afsterven. Onderzoeker Rajesh Agarwal van de Universiteit van Colorado in Denver. 'Veel wetenschappers zijn op zoek naar een geneesmiddel dat ervoor zorgt dat kankercellen zichzelf niet meer kunnen voorzien van energie. Het lijkt er nu op dat we een natuurlijk ingrediënt hebben gevonden met datzelfde effect.' Hij hoopt subsidie te krijgen voor een vervolgonderzoek.
Alvleesklierkanker is een van de moeilijkste kankers om te behandelen, omdat deze kankervorm vaak laat ontdekt wordt en daardoor weinig tijd overlaat voor een behandeling. Nadat traditionele therapieën niet het gehoopte succes lieten zien, gingen wetenschappers op zoek naar andere vormen van behandeling
http://www.collective-evolution.com/2016/10/28/scientists-find-a-plant-t...
http://www.coloradocancerblogs.org/bitter-melon-juice-prevents-pancreati...