dinsdag, 3. oktober 2023 - 21:01 Update: 04-10-2023 11:58

Louis van Gaal wordt adviseur RvC Ajax

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam/Quinta do Lago

Louis van Gaal gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV adviseren over voetbaltechnische zaken. 'Op deze wijze wordt de vacante positie van voormalig RvC-lid Jan van Halst ingevuld, die onlangs besloot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt', zo meldt Ajax dinsdag.

Michael van Praag beoogde voorzitter RvC

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op vrijdag 17 november aanstaande wordt besloten over de voordracht van Michael van Praag en Leo van Wijk. 'Indien benoemd wordt Van Praag tevens voorzitter van de RvC. De RvC van Ajax bestaat op dit moment uit Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman', aldus Ajax. 

Van Gaal: 'Wil Ajax graag helpen'

'Ik wil Ajax graag helpen. Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur. Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg omhoog moet worden ingezet en daar kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren', aldus van Gaal.

Voormalig hoofdtrainer en technisch directeur Ajax

Voormalig profvoetballer Van Gaal was hoofdtrainer bij Ajax, FC Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United en twee periodes bondscoach van het Nederlands Elftal. Daarnaast is hij onder meer als technisch directeur aan Ajax verbonden geweest. Louis van Gaal (Amsterdam, 8 augustus 1951) staat bekend als een van de meest succesvolle clubtrainers aller tijden, met meer dan twintig nationale en internationale prijzen. Met Ajax won hij onder andere de UEFA Champions League in 1995.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):