donderdag, 17. februari 2022 - 19:54 Update: 17-02-2022 20:01

Efficiënt Liverpool klopt Inter Milaan

stadion-ac-milan
Milaan/Italië

Liverpool heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de eerste achtste finalewedstrijd van de Champions League tegen Internazionale. De Engelsen sprongen erg goed om met de weinige kansen die het kreeg: 0-2.

Weinig kansen

De nummers twee van Italië en Engeland maakten er een relatief gesloten wedstrijd van, waarin aan beide kansen weinig kansen werden weggegeven. Sadio Mané van Liverpool en Hakan Calhanoglu van Inter waren nog het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft, maar de brillenstand bleef op het bord staan na 45 minuten spelen.

Liverpool efficiënt

In de tweede helft vielen er ook weinig kansen te noteren. De Bosniër Edin Dzeko scoorde namens Inter een buitenspeldoelpunt, een goal die terecht werd afgekeurd. Door twee momenten in de eindfase van de wedstrijd wist Liverpool toch met een uitstekende uitgangspositie weg te komen uit Milaan. In de 75e minuut kopte Roberto Firminho uit een hoekschop de 0-1 binnen. Acht minuten later was het Mohamed Salah die met een sluw schot de 0-2 achter keeper Samir Handanovic schoot.

Internazionale weinig kans om door te gaan

Oranje-international Denzel Dumfries gaf na de wedstrijd aan nog kansen te zien voor zijn ploeg Inter Milan om door te gaan naar de volgende ronde. Online goksites zien dit echter heel anders, en schatten de kans op het behalen van de kwartfinale van Internazionale als minimaal in. Het legale Bet365 Nederland bijvoorbeeld, dat in februari 2022 bij SportyTrader de Bet365 bonuscode STYVIP1 en andere acties voor nieuwe en bestaande spelers van sportweddenschappen promoot, zoals gratis weddenschappen, heeft de quotering voor Liverpool als winnaar van de dubbele ontmoeting op slechts 1.015 staan.

Virgil Van Dijk

Drie Nederlanders verschenen er aan de aftrap in het stade Giuseppe-Meazza: Denzel Dumfries en Stefan de Vrij bij de thuisploeg, en Virgil van Dijk bij Liverpool. Van Dijk droeg de aanvoerdersband, omdat Jordan Henderson op de bank begon ten faveure van jongeling Harvey Elliott. De centrale verdediger van Liverpool werd na de wedstrijd bestookt met lofuitingen in de internationale media voor het ogenschijnlijke gemak waarmee hij de aanvallers van Internazionale onschadelijk maakte.