vrijdag, 16. februari 2024 - 14:14

Vier verdachten aangehouden voor twee explosies in Amsterdam

Agent met aangehouden verdachte
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft vier verdachten aangehouden in twee onderzoeken naar explosies vorig jaar in Amsterdam. Hierbij is gelukkig niemand gewond geraakt maar is wel behoorlijke schade ontstaan.

De explosies vinden plaats op 18 oktober aan het Ladogameerhof en 20 december aan de Pieter van der Doesstraat. De recherche heeft deze geweldsincidenten in onderzoek. Na intensief onderzoek, weten de rechercheurs voor de explosie op 18 oktober twee 17-jarige jonge mannen aan te houden. De ene is in december vorig jaar aangehouden, de ander op 7 februari. Ook worden op twee personen op 12 februari aangehouden die in verband worden gebracht met de explosie aan de Pieter van de der Doesstraat. Het gaat om twee mannen van 38 en 39 jaar. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat de explosies zeer waarschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. 

Voorkomen van nieuwe explosies

Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten.  Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Ook passen politieagenten op straat hun surveillance hierop aan. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: