zondag, 4. februari 2024 - 12:54 Update: 05-02-2024 15:23

Update: Man (23) aangehouden in onderzoek bij aanrijding omgekomen meisje (14) in Epe

scherm-brandweer
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Epe

Even voor middernacht is in het Gelderse Epe een meisje op de fiets aangereden door een auto toen zij wilde oversteken op de Hoofdstraat. Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren is het 14-jarige slachtoffer komen te overlijden.

Bestuurder auto doorgereden

De automobilist is na de aanrijding doorgereden en heeft het meisje aan haar lot overgelaten. 

Hulpdiensten

Hulpdiensten snelden direct na de melding naar de locatie van het ongeval op de Hoofdstraat waar deze overgaat in de Heerderweg. Helaas konden zij voor het meisje niets meer betekenen. 

Bestuurder doorgereden

De politie is nog steeds op zoek naar de automobilist die de plaats van het ongeval heeft verlaten. De politie hoopt dat de bestuurder zich alsnog meldt. 

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het fatale ongeval.

Update 15.30 uur

Zondagmiddag heeft de politie een update gegeven rond het dodelijke ongeval. De politie is op zoek naar de eigenaar van een lichtkleurige Volkswagen Polo uit de periode 1995-2005 die mogelijk betrokken is geweest bij het verkeersongeval met dodelijke afloop waarbij het 14-jarig meisje uit Epe om het leven is gekomen. 'De auto zou de bewuste zaterdagavond volgens getuigen uit de richting van Heerde zijn gekomen en in de richting van Epe zijn gereden.

Update 23.15 uur

De Politie heeft op zondagavond 4 februari een 23-jarige man uit de gemeente Epe aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding met dodelijke afloop op de Heerderweg waarbij een 14-jarig meisje om het leven kwam. De auto van de man werd aangetroffen en is door de politie in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: