zondag, 26. november 2023 - 19:56

Pieter van Oord (62) nieuwe CEO Royal Schiphol Group

pieter-van-oord-schiphol-ceo
Foto: Royal Schiphol Group
Schiphol

Pieter van Oord wordt per 1 juni 2024 de nieuwe CEO van Royal Schiphol Group.

'Ruime leidinggevende ervaring'

De raad van commissarissen (rvc) is voornemens hem te benoemen tot 1 juni 2028. 'De rvc benoemt Pieter van Oord vanwege zijn zeer ruime leidinggevende ervaring in een complexe, operationele sector. Zijn ervaring op het gebied van assets en visie op verduurzaming van de luchtvaartsector wogen voor de rvc zwaar mee. De aandeelhouders en de centrale ondernemingsraad van Royal Schiphol Group staan achter zijn benoeming', zo meldt Schiphol Group zondag.

Ruud Sondag

Van Oord volgt Ruud Sondag op. Sondag is sinds 1 november 2022 interim CEO is en blijft tot 1 maart 2024 aan, waarna hij niet meer beschikbaar is vanwege eerder aangegane andere verplichtingen. In de periode 1 maart tot 1 juni is CFO Robert Carsouw interim-CEO.

'Zeer verheugd'

'Wij zijn zeer verheugd dat Pieter van Oord de positie van CEO van Royal Schiphol Group gaat vervullen. De ervaring en de capaciteiten van Pieter zijn indrukwekkend. Hij is een zeer ervaren en internationaal georiƫnteerde CEO van een succesvolle onderneming. Hij heeft een intensieve ervaring op het gebied van logistieke operatie en asset management, twee gebieden met grote uitdagingen voor Schiphol de komende jaren. Voor Pieter is duurzaamheid een essentieel onderwerp. Dat sluit aan bij de ambities van Schiphol om versneld te verduurzamen en de belasting voor de omgeving en het klimaat te verminderen. Hij is een ervaren leider die teams kan bouwen en het vertrouwen in Schiphol bij de eigen medewerkers en de buitenwereld kan versterken', aldus Jaap Winter, president-commissaris van Royal Schiphol Group

Koninklijke Van Oord

Pieter van Oord heeft sinds 2008 leidinggegeven aan de Koninklijke Van Oord, een internationale maritieme aannemer. De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. Naast baggeren, offshore, olie en gas is offshore wind onder zijn leiding uitgegroeid tot een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf. Daarnaast is hij onder andere lid van de Raad van Toezicht bij Nationale Park De Hoge Veluwe en President-commissaris van Stadion Feijenoord.

Categorie:
Provincie: