zaterdag, 25. november 2023 - 14:50

Man uit Helmond gearresteerd vanwege vondst zelfgemaakt explosief in Nuland

eod-pak-explosief
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nuland/Helmond

Een 37-jarige man uit Helmond is afgelopen vrijdag aangehouden in het onderzoek naar het explosief in Nuland vorige maand.

Verdacht pakketje in bosjes

'Een voorbijganger ontdekte toen namelijk een verdacht pakketje in de bosjes bij een aantal woningen aan de Nulandse Zomerdijk', zo meldt de politie zaterdag. De voorbijganger meldde maandag 30 oktober rond 12.30 uur dat er een verdacht pakketje lag in de buurt van woningen. 

Zelfgemaakt explosief

'Uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bleek dat het om een zelf gefabriceerd explosief ging.  Drie huizen in de omgeving werden ontruimd', aldus de politie. Op een aangewezen locatie is het explosief later die dag tot ontploffing gebracht. 

Onderzoek

De recherche startte meteen een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek naar de toedracht en achtergrond van het incident.  Zo werd er met meerdere buurtbewoners en mogelijke getuigen gesproken en werd beeld- en sporenmateriaal veiliggesteld.

Aanhouding

Tijdens het onderzoek kwam een 37-jarige man in beeld als verdachte. Hij werd gistermiddag in zijn woonplaats aangehouden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: