dinsdag, 21. november 2023 - 22:13 Update: 21-11-2023 22:32

Tilburg in rep en roer om ontsnapte zeer giftige Groene Mamba

slang-groene-mamba-koraalslang
Foto: Pixabay/irenne56
Tilburg

In een huis aan de Goudenregenstraat in Tilburg is maandagavond een zeer giftige slang, een Groene Mamba, ontsnapt.

'Bel direct 112'

'De politie roept mensen in de omgeving op om extra op te letten en als ze de slang zien om niet zijn buurt te komen maar direct 112 te bellen', zo meldt de gemeente Tilburg dinsdag. 

Tropische slang

Het gaat om een tropische slang uit de familie van koraalslangachtigen. De Groene mamba staat bekend als een vluchtslang, die niet zelf de confrontatie zoekt. De slang is vooral overdag actief. Experts geven aan dat de tropische slang vanwege het weer niet snel naar buiten zal gaan. Hij houdt van een donkere en warme ruimte. Als dat toch gebeurt zal het dier erg passief zijn.

Extreem giftig

De slang is dus erg gevaarlijk. Een beet van de Groene Mamba is extreem giftig. Indien iemand gebeten wordt, is het belangrijk dat deze persoon direct medische hulp krijgt. Advies is daarom: blijf uit de buurt en bel 112 als je de slang ziet of gebeten bent. 

Snel ingrijpen na beet

De politie heeft uit voorzorg de Officier van Dienst van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio GHOR geïnformeerd. Zij zorgen voor de medische hulp bij rampen en crisis en kunnen snel ingrijpen mocht een persoon toch gebeten worden.

Melding maandagavond

De politie kreeg maandagavond 20 november jl. een melding van een bewoner van een huis aan de Goudenregenstraat. Hij vertelde dat hij een slang mist. De eigenaar van de slang heeft zijn overige dieren elders ondergebracht. Er is met meerdere experts in het land contact om te bekijken hoe de slang zo snel mogelijk in de woning gelokaliseerd kan worden. Daarbij wordt onder andere een speurhond ingezet.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):