zaterdag, 28. oktober 2023 - 18:07 Update: 28-10-2023 18:08

Man belaagd door 4 mannen en neergestoken op Johan Cruijff Boulevard

ambu-donker-beweging
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 oktober is op de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam-Zuidoost een 26-jarige man neergestoken. Dit meldt de politie zaterdag.

'Aangevallen door aantal mannen'

Het slachtoffer geeft aan te zijn aangevallen door een aantal mannen toen hij op een bankje voor station Bijlmer-Arena zat. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben.

Forse steekverwonding

Rond 02.35 uur vond het incident plaats. Nadat de politie er melding van kreeg, troffen agenten in station Bijlmer-Arena een man met een forse steekverwonding aan. Het slachtoffer was gelukkig bij kennis en gaf aan mishandeld en neergestoken te zijn door vier mannen. Toen het slachtoffer op een bankje voor het station zat, werd hij naar eigen zeggen door de mannen benaderd en vervolgens belaagd. 

Ziekenhuis

Een getuige ter plaatse vertelde de agenten gezien te hebben dat twee mannen het slachtoffer mishandelden terwijl hij op de grond lag. De mannen renden weg naar het Anton de Komplein op het moment dat de getuige naar ze toe kwam. Het slachtoffer vluchtte vervolgens het station in en de politie werd gealarmeerd. In verband met zijn verwondingen moest het slachtoffer naar het ziekenhuis worden overgebracht voor behandeling.

Getuigen gezocht

De recherche onderzoekt wat er zich precies heeft afgespeeld en komt graag in contact met mensen die mogelijk iets van het steekincident gezien hebben en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden. 

Groene en blauwe jas

De getuige ter plaatse beschreef de mannen die hij het slachtoffer zag mishandelen als donker getint en getint met een groene en een blauwe jas. Na het incident renden zij over het Bijlmerplein naar het Anton de Komplein en gingen daar de grote trap op. Het slachtoffer zelf kan helaas geen omschrijving geven van zijn belagers.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: