woensdag, 25. oktober 2023 - 9:37 Update: 25-10-2023 17:21

Voortvluchtige Bretly D. aangehouden

Politie voor het hotel
Foto: Bon
Bretly D
Foto: Politie
Amsterdam

De politie heeft woensdag rond 08:15 in Amsterdam de 24-jarige Bretly D. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident aan het Handelsplein in Rotterdam op 13 oktober. Daarbij kwam een 60-jarige Rotterdammer om het leven. Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een steekincident aan de van Hallstraat in Zutphen in de nacht van 20 op 21 oktober.

De politie ontving honderden tips in de zoektocht naar deze verdachte. De laatste 24 uur kwamen zo’n 200 tips binnen. Veel tips wezen richting Amsterdam. Vanochtend rond 08:00 uur ontving de politie een tip dat de verdachte gezien zou zijn. Vervolgens zagen agenten van de Amsterdamse politie de verdachte lopen. De verdachte werd in een hotel in Amsterdam aangehouden.

Schietincident Handelsplein

Na een korte brand in een woning op 13 oktober aan het Handelsplein trof de brandweer vrijdagmorgen een zwaargewonde man aan. De man werd uit de woning gehaald en gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet baten. De 60-jarige bewoner van het pand overleed ter plekke.  De man bleek slachtoffer te zijn van een schietincident.

Steekincident Van Hallstraat Zuthpen

Een ruzie in een woning aan de Van Hallstraat in Zutphen liep uit de hand. Daarbij heeft D. vermoedelijk een 32-jarige man uit Zutphen gestoken. Dat bleef bij een lichte verwonding, doordat het slachtoffer wist te ontsnappen en de politie kon bellen. Het slachtoffer hoefde daardoor ook gelukkig niet naar het ziekenhuis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: