woensdag, 18. oktober 2023 - 18:58

Politie ontdekt duizenden XTC-pillen in bedrijf

Politieagent van LFO
Eindhoven

In een bedrijf aan het Verdunplein in Eindhoven ontdekte de politie dinsdagmiddag een grote hoeveelheid harddrugs. Het gaat vermoedelijk om duizenden XTC-pillen. Ook zijn er zogeheten grondstoffen voor de productie van XTC aangetroffen. Een 51-jarige Eindhovenaar is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze drugsvondst.

Controle

De politie controleerde gisteren diverse bedrijven tijdens een handhavingsactie. Het bedrijfspand aan het Verdunplein in Eindhoven maakte ook deel uit van die actie. Op het spoor gezet door een drugshond ontdekten agenten tijdens de controle grote hoeveelheden(duizenden) pillen (vermoedelijk XTC) in een bedrijfsruimte. Ze doorzochten vervolgens het hele bedrijf en stuitten ook op grondstoffen voor de productie van XTC.

Opslaglocatie

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzochten de chemicaliën die zijn aangetroffen. Ook zorgden zij dat de opslaglocatie op een veilige manier is ontmanteld en ontruimd. In totaal zijn enkele honderden liters chemicaliën aangetroffen. Dit zijn grondstoffen  oor de productie van XTC zoals grondstoffen en chemicaliën. Die kunnen o.a. gebruikt kunnen worden bij de vervaardiging van PMK. Alles  zijn na onderzoek afgevoerd en op een veilige manier verwerkt. Hetzelfde geldt uiteraard voor de materialen waarin de grondstoffen opgeslagen zijn.

Aanhouding

Een 51-jarige man uit Eindhoven is gisteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de opslaglocatie voor drugs  en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Het onderzoek gaat uiteraard ook na de ontmanteling verder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):