maandag, 3. juli 2023 - 15:07 Update: 03-07-2023 15:07

Voordeur woning weggeblazen in Eindhoven

recherche-voordeur-glasscherven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

In een woning aan de Jan van Eyckgracht heeft afgelopen nacht een explosie voorgedaan.

Door de knal raakte de voordeur van een woning zwaar beschadigd. Gelukkig raakte er niemand gewond. De politie doet onderzoek naar de explosie en wil graag weten wie de verdachte is.

Maandagochtend, 3 juli, rond 04.00 uur klonk er een harde knal bij een woning in de Jan van Eyckgracht. Van de voordeur bleef niet veel meer over na de klap. Het glas uit de ruit van de voordeur lag op straat en in de gang van de woning. De geschrokken bewoonster lag op het moment van de explosie te slapen. Zij heeft geen idee waarom dit bij haar gebeurde.

Onderzoek

De politie stelde direct een onderzoek in naar de toedracht van de explosie. Sporenonderzoek wijst uit dat zwaar vuurwerk de explosie heeft veroorzaakt. Op camerabeelden is te zien dat een man met gezichtsbedekking bij de voordeur van de woning staat. Hij droeg een donkerkleurige jas met capuchon, een donkerkleurige joggingbroek van het merk The North Face waarvan het logo op zijn linker bovenbeen zit en witte sneakers. Hij fietste weg op een donkere fiets, met dubbele stang en een rekje aan de voorzijde, in de richting van de Piuslaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):