donderdag, 28. oktober 2021 - 15:17

We eten opnieuw minder vlees

slachterij-karkas-vlees
Foto: NVWA
Wageningen

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland ligt in 2020 op 75,9 kg (op basis van karkasgewicht). Dit is een daling van 1,9 kg ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit berekeningen van Wageningen University & Research in opdracht gemaakt voor Wakker Dier.

Deze getallen betekenen de grootste daling en het laagste niveau in de cijferreeks die teruggaat tot 2005.

De afname komt voor het overgrote deel voor rekening van de drie belangrijkste onderscheiden vleescategorieën pluimveevlees (0,8 kg), varkensvlees (0,5 kg) en rundvlees (0,4 kg). De 2020-cijfers laten voor het eerst sinds 2010-2016 weer een afname in het vleesverbruik zien. De afname van bijna 2 kg in één jaar is bijna even groot als de afname in de jaren tussen 2010 en 2016. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):