zondag, 2. oktober 2016 - 19:54 Update: 02-10-2016 19:58

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2016 ruim 11 miljoen euro

Definitieve opbrengst Alpe d’HuZes 2016 ruim 11 miljoen euro
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2016 is 11.103.223,81 euro.

Dit werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke cheque-overhandiging van Alpe d’HuZes-voorzitter Johan van der Waal aan KWF-directeur Michel Rudolphie. Het evenement, waarbij deelnemers 1 tot 6 keer de legendarische Alpe d’Huez op lopen of fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, vond dit jaar plaats op 2 juni. Naast de cheque van Alpe d’HuZes werd dit jaar voor het eerst nóg een cheque uitgereikt: die van Alpe d’HuKids van 41.366,87 euro. Deze opbrengst gaat specifiek naar onderzoek tegen kinderkanker.

Tesse van 12 jaar heeft dit jaar samen met haar zusje Lizze van 10 jaar meegedaan aan Alpe d’HuZes in Frankrijk én Alpe d’HuKids in Kerkrade: “Ons vriendinnetje Fabiënne heeft kanker en wordt ook niet meer beter. We hebben daarom allerlei acties gedaan om geld op te halen, zoals auto’s wassen, een kinderdisco organiseren en oliebollen verkopen. Ik wil vooral dat er een medicijn komt, waarmee kanker voor altijd weggaat en er geen kinderen meer ziek worden.“

Bijzonder en belangrijk

Voorzitter van Alpe d’HuZes Johan van der Waal: “Dit was de elfde editie van Alpe d’HuZes, maar dit soort bedragen wennen nooit. Weer hebben deelnemers, sponsoren en vrijwilligers afgelopen jaar en in juni in het bijzonder keihard gewerkt en samen gezorgd voor miljoenen. Heel erg bijzonder én heel erg belangrijk, want dit geld gaat ervoor zorgen dat onze kinderen op een dag kunnen zeggen dat je vroeger dood ging aan kanker. Juist daarom is het ook zo mooi om de jeugd, de nieuwe generatie waar we dit allemaal voor doen, ook al zo hard met ons mee te zien vechten. In juni in Frankrijk en in september bij Alpe d’HuKids in Nederland.”

Kankeronderzoek

In totaal heeft Alpe d’HuZes in de afgelopen jaren ruim 140 miljoen euro opgeleverd voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Vanuit dit fonds zijn in de afgelopen jaren verschillende onderzoeken gefinancierd. Bijvoorbeeld een onderzoek waarin wordt gekeken of er in een vroeg stadium van alvleesklierkanker de tumor beter in beeld gebracht kan worden, om zo te kunnen voorspellen wat de resultaten van de behandeling zullen zijn. Ook is onderzoek gefinancierd waarin wordt gekeken naar betere specifieke behandeling voor mensen boven de 65 jaar met longkanker. Meer over wat er met het geld van Alpe d’HuZes wordt gedaan is te vinden op www.kwf.nl/helpjijons/alpedhuzes.

Inschrijving koersjaar 2017

De komende editie van Alpe d’HuZes vindt plaats op donderdag 1 juni 2017. Vanaf 2 oktober is de inschrijving hiervoor open. Deelnemers kunnen zich aanmelden via deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl

Categorie: