dinsdag, 12. januari 2016 - 12:38 Update: 12-01-2016 22:13

Floortje Dessing blij met nieuw telefoonnummer voor hulp voor reizigers

Reiziger kan 24/7 Buitenlandse Zaken bellen voor hulp op +31 247-247-247
Foto: SXC
Den Haag

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag samen met reisspecialist Floortje Dessing een nieuw centraal telefoonnummer voor reizigers geopend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31247-247-247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland.

Naast het nieuwe centrale telefoonnummer, kan dat ook via de mail en via Twitter. Het ministerie denkt op deze manier 3000 mensen per dag te kunnen helpen.

Het ministerie speelt met deze nieuwe dienstverlening in op het veranderde reisgedrag van de Nederlander. Minister Koenders: ‘Waar je in de wereld ook naar toe gaat, Nederlanders kom je overal tegen. We reizen steeds verder, vaker en avontuurlijker.’ De minister wil deze mensen overal en op elk moment van de dag kunnen bijstaan. Koenders: ‘In geval van nood, maar juist ook al voordat mensen op reis gaan. Want een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk en kan veel problemen voorkomen’.

De nieuwe dienstverlening is er niet alleen voor de reiziger, maar ook voor Nederlanders die in het buitenland wonen of buitenlanders die naar Nederland willen. Door alle vragen via één centraal contactcenter in Den Haag te beantwoorden, kunnen mensen sneller en beter geholpen worden.

Categorie:
Provincie: