zondag, 8. januari 2023 - 10:05 Update: 09-01-2023 12:55

Iraniër (32) opgepakt in Duitsland op verdenking plannen aanslag

interventie-terreur-vuurwapen-politie
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Castrop-Rauxel/Duitsland

De Duitse politie heeft zaterdagavond vlak voor middernacht in de Duitse plaats Castrop-Rauxel, op ongeveer 60 kilometer vanaf de grens met Zuid-Limburg, een 32-jarige Iraniër aangehouden op verdenking van het voorbereiden van het plegen van een aanslag met de zeer giftige stoffen cyanide en ricine. Dit melden de Duitse media zondag.

Inval

Speciale anti-terreureenheden, gekleed in beschermende pakken, vielen vlak voor middernacht een appartement in een flatgebouw in Castrop-Rauxel in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen binnen. Daar werden twee personen, waaronder de 32-jarige Iraniër, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Verdenking

De politie verdenkt de 32-jarige Iraniër ervan dat hij de giftige stoffen cyanide en ricine heeft aangeschaft om een islamitisch gemotiveerde aanslag te plegen. Het is op dit moment niet duidelijk of deze stoffen ook in het appartement zijn aangetroffen en hoever de voorbereidingen voor een aanslag waren gevorderd. Ook is nog onduidelijk of de verdachten al een locatie voor een aanslag op het oog hadden. Speciale diensten zijn bezig om het appartement te doorzoeken. De Duitse autoriteiten zouden door een 'bevriende geheime dienst' zijn getipt.

Categorie:
Tag(s):