donderdag, 29. oktober 2009 - 16:31

Catawiki genomineerd voor Accenture Innovations Awards

Groningen

Catawiki is - als enige Noord-Nederlandse bedrijf - genomineerd voor de Accenture Innovations Awards. Uit driehonderd inzendingen is het door een vakjury gekozen bij de vijf genomineerden in de categorie ‘Best Web Concept’. Daarnaast is Catawiki ook genomineerd voor de Publieksprijs. Eerdere winnaars zijn onder meer Buienradar en Hyves.

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden.

Ook kun je verzamelobjecten kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich duidelijk van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft grote voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date.

De site is eind november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een half miljoen verzamelobjecten toegevoegd in vijftig rubrieken door bijna vijfduizend enthousiaste gebruikers. Zo staan vrijwel alle postzegels ooit in Europa uitgegeven op de site.

Het aantal verkochte items neemt snel toe. Zo worden er al 120.000 strips te koop aangeboden, het grootste aanbod in Nederland. De website heeft 100.000 pageviews per dag.
Provincie:
Tag(s):