woensdag, 23. september 2015 - 21:07

Bekerhouder Groningen ontdoet zich van Twente

Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) FC Groningen heeft de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De bekerhouder was in eigen huis te sterk voor FC Twente. Hedwiges Maduro kopte FC Groningen langs de Tukkers: 2-1.

Twente begon nog goed in De Euroborg. Na twintig minuten opende Hidde ter Avest de score in Groningen. De verdediger zag Etiënne Reijnen de bal genoeg van richting veranderen waardoor Groningen-keeper Sergio Padt kansloos was.

De thuisploeg had voor rust de handen vol aan Twente, bij wie de veelbesproken Hakim Ziyechin de basis stond. Met de aanstaand Marokkaans international in de ploeg hadden de gasten het betere van het spel. In de pauze besloot Groningen-coach Erwin van de Looi daarom in te grijpen.

In de koker

Simon Tibbling en Bryan Linssen kwamen binnen de lijnen. De wissels pakten goed uit voor Van de Looi. Linssen maakte zeven minuten na zijn entree de 1-1. De kleine vleugelspeler kopte raak uit een voorzet van Hans Hateboer. Even daarvoor raakte Jari Oosterwijk voor FC Twente de paal.

Een paar minuten na gelijkmaker scoorde FC Groningen opnieuw. Uitblinker Maduro was trefzeker met een kopbal na een vrije trap (2-1). Beide ploegen kregen daarna nog een aantal kansen, maar aan de stand veranderde niets meer. Groningen gaat mee in de koker voor de loting voor de derde ronde.