zondag, 16. maart 2014 - 19:10 Update: 03-07-2014 0:40

Matig Ajax geeft FC Twente nog hoop

Foto van Ajax keeper | Archief EHF
Breda

(Elfvoetbal) Een matig en ideeënloos Ajax heeft zondagmiddag op bezoek bij NAC Breda twee punten laten liggen.

De Amsterdammers maakten in het Rat Verlegh Stadion geen moment aanspraak op de zege en kwamen dan ook niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het duel was voor Ajax-aanvoerder Siem de Jong al na zeven minuten voorbij. De aanvaller greep na een passje van Christian Poulsen naar zijn rechterbeen en moest direct het veld verlaten voor Kolbeinn Sigthorsson.

Met de IJslander in de spits konden de Amsterdammers in de eerste helft geen potten breken. De enige kansen voor de ploeg van trainer Frank de Boer kwamen op naam van Sigthorsson zelf. Kort voor de theepauze kreeg de invaller zelfs een niet te missen kans, maar Henrico Drost redde op de doellijn.

De tweede helft was niet veel beter van Amsterdamse zijde. NAC daarentegen kwam vol vechtlust uit de kleedkamer. De ploeg van manager Nebojsa Gudelj drong de bezoekers gedurende de eerste minuten van het tweede bedrijf ver terug op de eigen helft, maar grote kansen leverde dit niet op.

Hoewel NAC gaandeweg de tweede helft gas terug nam, slaagde Ajax er slechts amper in om mogelijkheden te creëren. In een veel te laag tempo en zonder ideeën werd NAC nauwelijks onder druk gezet.

Ook in de slotfase werd het net niet gevonden door beide ploegen. De enige mogelijkheid was voor NAC-aanvaller Elson Hooi, maar hij stuitte op doelman Jasper Cillessen. Door het gelijkspel slinkt de voorsprong van Ajax op de achtervolgers. NAC doet goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat op de elfde plek en staat zes punten boven de degradatiestreep.