6 uur 24 min geleden Update: 25-09-2024 16:55

Vrouw schijnt met laserpen op 'UFO', rechter legt taakstraf op van 150 uur

Politiehelikopter donker zoeklicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Haarlem/Schiphol

Dinsdag 24 september heeft de rechter in Haarlem uitspraak gedaan in vijf luchtvaartzaken. Eén van de vijf zaken was een opmerkelijke omdat de verdachte, een vrouw van 54 jaar, beweerde tegenover de rechter dat ze lichten in de lucht zag en dacht dat het om een UFO ging met buitenaardse wezens met wie ze met haar laserpen contact wilde maken.

Schijnen met een laserpen

De vrouw scheen op 17 maart van dit jaar met een laserpen naar een politiehelikopter. Ze verklaarde op de zitting tegenover de rechter dat zij lichten in de lucht zag en dacht dat het buitenaardse wezens waren met wie ze contact wilde maken. Ze hield geen rekening met de mogelijkheid dat het geen UFO maar een helikopter zou kunnen zijn. 

7 minuten lang

De officier ter zitting: ‘’Uit het dossier blijkt dat verdachte gedurende 7 minuten meermalen op de helikopter heeft geschenen. Dat is levensgevaarlijk: de piloten in de helikopter hebben hun ogen moeten sluiten, hun hoofd moeten afwenden en hadden geen zicht op de vlieginstrumenten. Helemaal in het donker is dat gevaarlijk, piloten kunnen verblind en gedesoriënteerd raken en kunnen oogschade oplopen.’’ 

Taakstraf 150 uur

Het OM vond opzettelijk in gevaar brengen van het luchtverkeer bewezen en eiste een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De rechter legde 150 uur taakstraf op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):