8 uur 38 min geleden

Onderzoek bewijst: huisdier maakt gelukkiger

thuiswerken-laptop-hond
Foto: Pexels/Samson Katt
Amsterdam

Uit onderzoek van huisdierenverzekeraar Figo blijkt dat huisdieren een grote bijdrage leveren aan het mentale welzijn van hun baasjes. Maar liefst 90 procent van hen gelooft dat onze pluizige metgezellen een positieve invloed hebben op de mentale gezondheid. Dit zorgt bij 83 procent van de hondeneigenaren en 86 procent van de katteneigenaren voor een positief effect op hun dagelijkse stemming.

Het gezelschap van een huisdier is niet alleen leuk en gezellig, maar heeft ook een positief effect op hun baasjes, zo blijkt uit onderzoek van Figo, dat zij uitvoerden onder duizend Nederlandse honden- en kattenbezitters. Ruim 90 procent van de ondervraagden gelooft namelijk dat huisdieren een positieve invloed hebben op de mentale gezondheid. Onder de vrouwelijke respondenten ligt dit percentage, met 94 procent, zelfs hoger dan bij de mannelijke respondenten (85 procent).

Daarnaast voelt 3 op de 4 van de hondenbaasjes zich minder eenzaam sinds zij een huisdier hebben, bij de mensen met een kat als huisdier is dit 70 procent. Een meerderheid (83 procent van de honden- en 78 procent van de katteneigenaren) geeft aan dat hun huisdier hun steun en toeverlaat is, vooral in moeilijkere periodes. Mensen die lijden aan een psychische aandoening zeggen dat de onvoorwaardelijke band met hun huisdier een positieve impact heeft op hun eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):