Dat betekent niet dat hij af wil van de club. Hij is van plan om zijn overwicht in aandelen, dus minstens 51 procent, te behouden. Het geld dat de verkoop van de aandelen oplevert, wil hij weer in de club steken. "Als ik dertig procent zou kunnen verkopen en daardoor medeaandeelhouders kan krijgen, sta ik daar heel welwillend tegenover."
Van Seumeren neemt een voorbeeld aan Feyenoord. "Daar is het hartstikke goed geregeld. Een man of zestien heeft 49 procent van de aandelen. Dat is veel prettiger, dan dat je zelf de kar moet trekken", tekende De Telegraaf op uit de mond van Van Seumeren. "Clubeigenaar zijn maakt je kwetsbaar. Als het misgaat, ben je de boeman."
Als de clubeigenaar iets overkomt, hoeft Utrecht niet te vrezen. De club blijft dan gewoon in stand zoals nu. "Daar heb ik bepaalde regelingen voor getroffen, maar daar kan ik niet te veel over zeggen. Ik zal de club nooit met problemen achterlaten."
Op sportief gebied kent Utrecht een uitstekend jaar, met de vierde plek in bezit en de bekerfinale nog in het verschiet. Als Van Seumerens plannen tot een goed einde komen, kan Utrecht op financieel gebied misschien ook groeien.