3 uur 25 min geleden

Belastingdienst pakt capaciteitstekort bij belastinginning en invordering aan

belastingdienst-kantoor
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De Belastingdienst neemt maatregelen om het capaciteitstekort in de inning en invordering tegen te gaan. 'Daardoor wordt de afhandeling van bezwaarschriften versneld', zo meldt het ministerie van Financiën dondersdag.

300 FTW extra ingezet

'Dit capaciteitstekort is onder andere ontstaan door de samenloop van extra werkzaamheden na de coronacrisis, de energiecrisis en werkzaamheden voor hersteloperaties', aldus het ministerie. Om het tekort tegen te gaan worden er 300 FTE extra ingezet voor de invordering, worden marktpartijen ingezet waar dat kan en worden 11.500 bezwaren zonder inhoudelijke beoordeling toegekend. 

Coronacrisis

Door het nemen van deze maatregelen kan de Belastingdienst de balans herstellen tussen het aantal bezwaren en de groep beschikbare medewerkers om dit werk te doen. Zo kreeg – door de unieke samenloop van een aantal grote maatschappelijke gebeurtenissen zoals de coronacrisis – niet elke burger of ondernemer binnen de juiste termijn een reactie op een bezwaarschrift. De genomen maatregelen herstellen dit proces. Tijdens deze achterstand zijn geprioriteerde werkzaamheden steeds onverminderd uitgevoerd, bijvoorbeeld werkzaamheden voor de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT).

Categorie:
Provincie: