2 uur 40 min geleden

Twee verdachten bankhelpdeskfraude op heterdaad aangehouden

Pinpas
Foto: PX
Kruiningen

Nadat twee zogenaamde bankmedewerkers buit hadden gemaakt bij een slachtoffer in Kruiningen, zijn zij iets later op heterdaad aangehouden tijdens het pinnen. De politie is op zoek naar meer mensen die mogelijk gebeld zijn door deze verdachten.

Woensdagmiddag 2 oktober ontving de politie rond 17.00u een melding dat er iemand van de bank langs was geweest bij een 68-jarig slachtoffer uit Kruiningen en diverse spullen buit had gemaakt. Daarna kwamen er meer meldingen vanuit Kapelle binnen van mensen die gebeld werden door zogenaamde bankmedewerkers. Een van die meldingen betrof een actueel incident en het vermoeden bestond dan ook dat de ‘bankmedewerkers’ nog aan de deur moesten komen.

Diverse politieagenten zijn daarom direct naar Kapelle gereden op zoek naar de verdachten. Het voertuig waar de twee verdachten in zat wordt uiteindelijk aangetroffen bij een pinautomaat in Hansweert. Een van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Sint-Oedenrode wordt aangehouden, nadat hij klaar is met pinnen en terugloopt naar de verdachte auto. De bestuurder van de auto besluit er vandoor te gaan.

Na een korte achtervolging is de 20-jarige bestuurder uit Helmond aangehouden op de Oude Rijksweg in Kruiningen. Het voertuig kwam tot stilstand gekomen door een blokkade van een politieauto. Tijdens de achtervolging worden er diverse goederen uit de auto gegooid, die vermoedelijk van eerder gemaakte slachtoffers zijn.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: