2 uur 50 min geleden Update: 28-09-2024 18:44

Speciaal meldpunt voor bezorgde politiemedewerkers na hack politieaccount

agenten-uniform
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

Zaterdag 28 september heeft korpschef Janny Knol alle medewerkers van de politie een bericht gestuurd met daarin aandacht voor de ongerustheid en zorgen die collega’s hebben naar aanleiding van het grote datalek. Dit meldt de politie z zaterdag.

'Geschrokken'

'Ik ben – net als velen van jullie – geschrokken dat dit heeft kunnen gebeuren en het raakt me dat de gegevens van onze collega’s niet veilig bleken. Natuurlijk moet iedereen binnen en buiten de politie erop kunnen rekenen dat de gegevens die de politie heeft, in veilige handen zijn. Ik realiseer me heel goed dat deze hack bij collega’s tot vragen en zorgen leidt', stelt Knol. 

'Speciaal meldpunt '

'We hebben daarom een speciaal meldpunt opgericht waar zij terecht kunnen. Daarnaast werken specialisten keihard om vanuit zicht op de omvang en de impact van de hack tot concrete antwoorden te voorkomen. Vanzelfsprekend worden alle mogelijke maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Mijn allergrootste prioriteit is de bescherming van politiecollega’s en het voorkomen van verdere schade', aldus Knol. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):