woensdag, 11. september 2024 - 18:19 Update: 11-09-2024 18:20

Insluiper verdacht van verkrachten medewerkster zorginstelling Amsterdam

tbs-alarm-knop
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Op twee verschillende dagen zou een 27-jarige man zijn binnengeslopen in een zorginstelling, waar hij een poging zou hebben gedaan een cliënt te verkrachten en een medewerkster daadwerkelijk zou hebben verkracht. 'Ook zou hij twee personen hebben mishandeld en een sleutelbos hebben gestolen', zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Gegil

De man wordt ervan verdacht in de ochtend van zaterdag 17 augustus te hebben geprobeerd een cliënt van de zorginstelling in haar woning te verkrachten. Dit werd voorkomen doordat een buurman op het gegil van de vrouw afging en de man uit de woning wist te praten.

Medewerkster verkracht

Twee weken later, op 2 september,  zou de verdachte achter iemand de zorginstelling zijn binnengelopen en vervolgens een medewerkster van de instelling hebben verkracht en twee personen hebben mishandeld, een cliënt en flexmedewerker van de instelling. Van een bewoner zou hij een sleutelbos hebben gestolen met daaraan een tag om de centrale deur te openen.   

Aangehouden

De zedenfeiten, mishandeling en diefstal hebben tot veel ophef en ongerustheid geleid bij de cliënten en medewerkers van de zorginstelling. 'De 27-jarige verdachte uit Amsterdam is op 6 september door de politie aangehouden na een DNA-match. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit twee weken langer vast', aldus het OM.

Categorie:
Provincie: