dinsdag, 20. augustus 2024 - 17:52 Update: 20-08-2024 18:07

Politie vindt vuurwapen en drugs na achtervolging in IJ-tunnel

IJ-tunnel-bus-connexxion
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Vorige week donderdag 15 augustus heeft de politie in Amsterdam een vermoedelijke drugsdealer aangehouden na een korte achtervolging die eindigde in de IJ-tunnel. Dit meldt de politie dinsdag.

Grote hoeveelheid drugs

'Bij zijn aanhouding troffen agenten een grote hoeveelheid diverse soorten verdovende middelen aan. Ook de koper van de drugs is aangehouden', aldus de politie.

Drugsdeal

Donderdagmiddag zagen agenten een mogelijke drugsdeal plaatsvinden en besloten de verkoper en koper aan te spreken. De vermoedelijke dealer sloeg vervolgens op de vlucht. Tijdens de achtervolging ramde de bestuurder meerdere voertuigen.

Aanhouding in IJ-tunnel

Uiteindelijk stopte het voertuig in de IJ-tunnel, waarna de verdachte, een man van 25 jaar uit Amsterdam, kon worden aangehouden. Bij onderzoek van het voertuig vonden agenten een grote hoeveelheid verdovende middelen, klaar om verhandeld te worden. Ook de koper werd aangehouden. 

Vuurwapen in woning verdachte

De politie vermoedde dat er in de woning van de verdachte meer drugs aanwezig zouden zijn. Bij een doorzoeking van zijn woning vonden agenten een vuurwapen. Dit is in beslag genomen en wordt onderzocht. De 25-jarige man wordt verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen, het veroorzaken van gevaar op de weg en verboden wapenbezit. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd. De man is maandag 19 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft beslist dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: