vrijdag, 26. april 2024 - 10:36

Politie zoekt meerdere verdachten van plofkraak in Franeker

politie-afzetting-linten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Franeker

De politie is op zoek naar meerdere verdachten van een plofkraak aan de Voorstraat in Franeker. Rond 03:40 uur is daar geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets buit is gemaakt. Er is nog niemand aangehouden.

De melding kwam kort na de explosie bij de politie binnen. De hulpdiensten, waaronder ook de brandweer en ambulance, zijn uit voorzorg ter plaatse gekomen. Ook is de omgeving ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te kijken of het pand, waar de geldautomaat gevestigd is, veilig is. Dat onderzoek was rond 07:40 uur afgerond. Daarna is het sporenonderzoek door de FO (Forensische Opsporing) opgestart. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruikte explosief en wat er buit is gemaakt.

Verdachten en vluchtrichting

De politie trof ter plaatse geen verdachten aan. We zijn meteen met een opsporingsonderzoek begonnen. Zo spreken agenten met getuigen en omwonenden. Uit die informatie werd duidelijk dat er meerdere personen betrokken waren bij deze plofkraak. Ze zijn mogelijk op meerdere scooters gevlucht via de Kleienburg.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: