maandag, 22. april 2024 - 15:21 Update: 22-04-2024 15:37

Kijk op horeca en ondernemen

kok-keuken-horeca
Foto: Pexels/Rene Asmussen
Delft

Veel horecaondernemers ervaren nog altijd de naschokken van de pandemie, zo blijkt uit recent onderzoek van ABN AMRO. In deze uitdagende tijden zijn er echter lichtpunten zichtbaar, vooral dankzij de ondersteuning van groothandels die zich inzetten om de sector weer op de benen te helpen. Lees hier meer over de huidige situatie in de horeca en de verlossende rol van groothandels.

Achtergrond

De impact van de pandemie op de horeca blijkt diepgaander en complexer dan gedacht. Veel bedrijven zagen zich enige tijd geleden genoodzaakt hun deuren te sluiten, soms tijdelijk, soms voorgoed. Het is het gevolg van een golf aan financiële en operationele problemen. Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat de sector twee jaar later nog steeds worstelt met vraagstukken zoals schuldenopbouw, personeelstekorten en de stijgende prijzen van grondstoffen. Deze factoren maken het herstelproces bijzonder lastig, voornamelijk voor kleine en startende horecaondernemers. 

Oplossingen

Ondanks deze uitdagingen, tonen horecaondernemers een bewonderenswaardige veerkracht. Innovatie en aanpassingsvermogen zijn sleutelwoorden die de sector kenmerken. Een voorbeeld van zo'n innovatieve kracht is de rol van groothandels, die als een baken van steun fungeren. Deze bedrijven hebben hun bedrijfsmodellen aangepast om nog beter aan de behoeften van horecaondernemers te voldoen.

Een waardevolle schakel in deze sector is www.horecagemak.nl. Deze groothandel biedt een uitgebreid assortiment aan producten en diensten die speciaal zijn ontworpen om horecaondernemers te ondersteunen. Van keukenapparatuur en meubilair tot verpakkingen en schoonmaakproducten, Horeca Gemak streeft ernaar om een one stop shop te zijn voor alle horecabenodigdheden, zo voorzien ze onder andere Albert Heijn en Van der Valk Hotels.

Wat Horeca Gemak onderscheidt, is niet alleen het brede aanbod, maar ook de toewijding aan klantenservice. Ze begrijpen dat elke horecaonderneming uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Hun team van experts staat klaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden, die niet alleen de operationele efficiëntie verbeteren, maar ook helpen bij het creëren van een aantrekkelijke ambiance voor gasten.

De interactie tussen horecaondernemers en groothandels zoals Horeca Gemak kan als symbiotisch worden beschouwd. Enerzijds bieden groothandels de noodzakelijke middelen en producten om operationele uitdagingen te overwinnen. Anderzijds geven horecaondernemers feedback en inzichten die groothandels helpen hun aanbod te verfijnen. Deze dynamiek versterkt de gehele sector.

Toekomst

Vooruitkijkend, terwijl de horeca zich langzaam herstelt, zal de rol van groothandels nog prominenter worden. Zij zijn niet alleen leveranciers, maar ook partners in het streven naar herstel en groei. Platforms zoals Horeca Gemak zullen belangrijk blijven om de brug te slaan tussen huidige uitdagingen en toekomstige kansen.

In deze tijd waarin de horeca behoefte heeft aan ondersteuning blijkt de waarde van een sterke en betrokken leverancier onbetaalbaar waardevol. Met een heldere visie en een klantgerichte benadering helpen ze de horecasector niet alleen te overleven, maar ook te bloeien.

Het herstel van de horeca is een langzaam en complex proces, maar met de juiste ondersteuning van groothandels zien veel ondernemers een positieve toekomst tegemoet. Het is nog steeds een tijd van verandering en aanpassing voor horecaondernemers, en met betrouwbare leveranciers aan hun zijde, beweren ze beter uitgerust te zijn om deze uitdagingen aan te gaan.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):