woensdag, 22. augustus 2018 - 16:45 Update: 22-08-2018 16:50

Water uit IJsselmeer soms te zout voor drinkwaterproductie

Water uit IJsselmeer soms te zout voor drinkwaterproductie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Velserbroek

Uit metingen is gebleken dat het zoutgehalte in een deel van het IJsselmeer periodiek hoger is dan de gewenste maximale waarde van 150mg/l die drinkwaterbedrijven hanteren voor de productie van drinkwater. 'Deze verzilting is het directe gevolg van de aanhoudende warmte en droogte', zo heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laten weten.

Inname af en toe gestaakt

De overschrijding van de gewenste waarde is niet permanent en ook niet overal in het IJsselmeer, maar leidde er toe dat af en toe de inname van water bij Andijk door drinkwaterbedrijf PWN moest worden gestaakt. Rijkswaterstaat, drinkwaterbedrijf PWN en enkele waterschappen rondom het IJsselmeer nemen maatregelen om de verzilting tegen te gaan.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):