woensdag, 28. augustus 2024 - 11:37 Update: 28-08-2024 18:56

Grote storingen it-netwerken overheid; communicatie politie, brandweer en ambulance plat

portofoon-c2000
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Eindhoven

Op dit moment zijn er problemen met IT-netwerken bij Defensie. De oorzaak is nog niet bekend. Medewerkers ondervinden inlog-problemen en in enkele gevallen is er impact op dienstverlening doordat telefoonnummers niet bereikbaar zijn. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Niet allen Defensie heeft te kampen met problemen op computernetwerken. Ook politie, brandweer en ambulande ondervinden hinder omdat hun communicatiessysteeem C- en P2000 systeem plat ligt. Ook de Marechaussee, die van het zelfde netwerk gebruik maakt, heeft problemen met communicatie.

Vliegveld Eindhoven Airport ondervindt hinder door computerstoring

De storing beperkt zich niet alleen tot de hulpdiensten en defensie. Op Eindhoven Airport ligt het computersysteem plat. Hierdoor kunnen er geen vliegtuigen landen of opstijgen.

Oorzaak storing

Volgens een woordvoerder van het NCSC zouden de problemen veroorzaakt worden door storing in het netwerk van Defensie.

Update 28-08-24 16.00 uur: Systemen komen weer op gang

Steeds meer systemen die vandaag zijn getroffen door de netwerkstoring worden hersteld. Daardoor kunnen de werkprocessen gefaseerd opstarten. Naar verwachting neemt dit nog enige uren in beslag. De oorzaak is in beeld, meer informatie volgt wanneer hier volledige duidelijkheid over is. Op dit moment is er geen indicatie dat het gaat om een actie van kwaadwillenden.

Categorie:
Provincie: