Zij en andere belangenorganisaties maken zich zorgen over de zorgverzekeraars die niet willen betalen voor begeleiding in de klas, terwijl dit wel degelijk hun taak is. Dit schrijft de NOS woensdag. Sinds begin dit jaar komen kinderen die op school veel zorg nodig hebben steeds vaker in de problemen.
Door veranderingen in de zorg en het passend onderwijs is in de praktijk onduidelijk wie hun intensieve zorg of begeleiding in de klas moet betalen. Het gaat om minstens 2000 kinderen. Zij hebben vaak meervoudige beperkingen waardoor zij ook in de klas (intensieve) medische zorg, verpleging of toezicht nodig hebben. Hierdoor ontstaan ook meer zorgvragen in het gewone leslokaal en rijst de vraag waar onderwijs-ondersteuning eindigt, en waar zorg begint, en wie wat zou moeten betalen.
Belangenorganisaties willen dat er snel betere informatie komt over wie welke rekening moet betalen, want de huidige situatie leidt tot impasses bij scholen, gemeenten, ouders en instellingen. Zij willen allemaal het beste voor het kind maar hebben ook te maken met een kleiner budget, zo schrijft de omroep.