'Deze schade is vooral ontstaan aan opstal, inboedel en voertuigen van particulieren en bedrijven. Ook vakantiegangers in met name de kustregio’s kregen het flink voor hun kiezen', aldus het Verbond.
Schade aan landbouw en overheidseigendommen zit niet in deze eerste raming. Ook de schadebedragen omtrent afgelaste evenementen zijn nog niet bekend, maar zullen het totaalbedrag nog doen oplopen. Het Verbond verwacht ook veel ‘uitgestelde claims’: veel Nederlanders zijn op vakantie en zullen pas later contact opnemen met hun verzekeraar.Vooral westelijk en noordelijk Nederland kreeg het zwaar te verduren. In de stadsregio’s Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zorgden omgewaaide bomen, rondvliegende takken, dakpannen en puin voor schade.
Schademeldingen komen echter uit het hele land: doordat de bomen vol in het blad stonden scheurden grote takken sneller af en vielen meer bomen om. Vakantiegangers op Nederlandse campings en vakantieparken kampen eveneens met schade. Door de rukwinden raakten tenten, luifels, caravans en inventarissen beschadigd of zelfs compleet onbruikbaar. Bij reisverzekeraars ligt het percentage claims zo’n 30 procent hoger dan op een normale dag.