donderdag, 24. april 2014 - 11:44 Update: 03-07-2014 0:37

Koplampen politieautos moeten uit kunnen

foto van politieauto | fbf archief
Foto: fbf archief
Den Haag

De politie baalt van de nieuwe politieauto's waarvan de koplampen niet kunnen worden uitgezet. Het gaat om surveillancevoertuigen die in de nachtelijke diensturen bij bijvoorbeeld een inbraakmelding beter niet gezien kunnen worden.

Nu zijn de auto's altijd te zien en slaan criminelen op de vlucht, zo staat te lezen Op een weblog op de site van politievakbond ACP.

Volgens klager agent Ronald Jacobs is het probleem snel op te lossen 'door een draad door te knippen'. Maar door een kleine eigenwijsheid van de garage en door Europese richtlijnen kan dit niet zomaar tot grote ergernis van agenten.
''Knipten we ‘vroeger’ wat draden door om het zelf op te lossen, tegenwoordig moet je uitkijken dat je daar niet voor wordt ontslagen. Professionele ruimte is mooi, maar het moet niet te ver gaan. En wat ik zo her en der hoor, is deze zaak het (ver)lichtend voorbeeld van de onbedoelde gevolgen van de centralisatie van de ondersteuning. Zo af en toe gaat het helemaal niet om de uitvoering van goed politiewerk, maar om regeltjes. Iedereen erkent het probleem, maar niemand doet iets. Daar staan de collega’s dan met spreuken over daadkracht, slagvaardigheid en heterdaadkracht'', schrijft Jacobs.


De Nationale Politie erkent dat van een deel van het wagenpark de verlichting niet zomaar uit kan. Om hoeveel voertuigen het gaat is niet bekend.
Inmiddels wordt het probleem aangepakt. ''Wanneer er nu bij een voertuig de verlichting blijft brandden, kan deze terug naar de garage'', aldus een woordvoerder van de Nationale Politie.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):