Is de slogan van het alarmnummer in 2008 al veranderd in '112 als elke seconde telt', is het bij sommige burgers en politiekorpsen nog niet doorgedrongen dat bij een inbraak heterdaad ook het alarmnummer gedraaid moet worden.
Uit cijfers van de politieacademie over het jaar 2007 blijkt dat één op de negen burgers het noodnummer belt als men getuigen is van een misdrijf. Of men, na de invoering van de nieuwe campagne, vaker 112 belt is niet duidelijk.
Verschillende regiokorpsen zien een toename van het aantal aanhoudingen bij heterdaad situaties. Deze worden toegeschreven aan de nieuwe campagne van het alarmnummer. Een woordvoerder van de regiopolitie Flevoland zegt tegen het Nederlands Dagblad dat het dus beter gaat, maar het is een voortdurend proces. 'Het is noodzakelijk om jaarlijks aandacht aan het spoednummer te besteden, want het levert echt wat op. We komen liever twee keer voor niks, dan één keer te laat', aldus de woordvoerder
vrijdag, 13. november 2009 - 9:57
Onduidelijkheid over het gebruik van 112
Almere
Wanneer een burger de politie in kennis moet stellen via het alarmnummer 112, is per politieregio verschillend. Wordt bij het ene korps geadviseerd om 112 te bellen, andere politiekorpsen hebben de voorkeur dat men 0900-8844 gebruikt. Dit meldt het Nederlands Dagblad.
Provincie:
Tag(s):