dinsdag, 25. juni 2019 - 22:57 Update: 26-06-2019 14:34

Oranje Leeuwinnen verslaan Japan met 2-1

Oranje-voetbal-vrouwen
Reims/Frankrijk

Nederland is door naar de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk. Een strafschop in de 90e minuut voor Oranje, waarbij de stand op dat moment 1-1 was, werd door Lieke Martens verzilverd en daarmee schakelde zij Japan uit in de achtste finale.

1-1

Al in de eerste helft scoorden beide vrouwenteams een doelpunt. Gedurende bijna de hele tweede helft bleef de stand ook zo ondanks diverse kansen voor met name de Japanse vrouwen.

Handsbal

Tot de 90e minuut toen er hands werd gemaakt in het Japanse 16-meter-gebied en de scheidsrechter floot voor een penalty. Daarbij werd eerst het oordeel van de VAR afgewacht maar die keurde de strafschop niet af. De Oranje Leeuwinnen treffen nu in de kwartfinales Italië. Deze wedstrijd is zaterdag 29 juni om 15.00 uur in Valenciennes.