donderdag, 7. juli 2016 - 22:56 Update: 08-07-2016 9:13

Gastland Frankrijk bereikt finale ten koste van sterk Duitsland

Marseille

(Elf Voetbal - BlikopNieuws) Frankrijk heeft zich voor eigen publiek geplaatst voor de EK-finale in Parijs. In Marseille warenLes Bleus met 2-0 te sterk voor Duitsland, dat vaak het betere van het spel had. Antoine Griezmann was de grote man bij Frankrijk met twee doelpunten.

Duitsland was in de eerste helft de betere ploeg. Thomas Müller schoot een bal voor het doel van Hugo Lloris langs en Emre Can was dicht bij de openingstreffer na een goed opgezette aanval. Aan de andere kant loste Griezmann een enkel schot op doel en kwam Olivier Giroud bijna één op één met de Duitse keeper. Ondanks het vele balbezit van de ploeg van Joachim Low was het Frankrijk dat op voorsprong kwam. Bastian Schweinsteiger kreeg bij een hoekschop een kopbal van Patrice Evra tegen zijn hand, waarna Griezmann vanaf elf meter mocht aanleggen. Neuer koos de verkeerde hoek en dus kon Frankrijk plotsklaps met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Duitsland zocht in de tweede helft opnieuw de aanval maar vond een sterke Franse defensie op zijn weg. De problemen voor Die Mannschaft werden nog groter toen Jérôme Boateng na een uur het veld moest verlaten met een blessure. Het was opnieuw Griezmann die twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. Na een weergaloze actie van Pogba kwam de bal voor de spits van Atlético Madrid terecht, die de bal gemakkelijk in het Duitse doel schoot. Duitsland bleef Lloris opzoeken maar ook de invallers Mario Götze en Leroy Sané konden het verschil niet maken. Frankrijk kan zich opmaken voor een EK-finale in eigen land, waarin het Portugal treft.