vrijdag, 1. juli 2016 - 23:07 Update: 01-07-2016 23:14

Wales naar halve finale EK na sensationele zege op België

Lille

(Elf Voetbal- BlikopNieuws) Wales heeft voor het eerst in de geschiedenis de halve finale van het EK bereikt. De equipe van bondscoach Chris Coleman won in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-1 van België en mag zich opmaken voor een wedstrijd tegen Portugal.

De Belgen begonnen furieus aan de wedstrijd. Al vroeg kregen zowel Yannick Carrasco, Thomas Munier en Eden Hazard binnen tien seconden de kans om de score te openen. Wales overleefde deze schiettent dankzij reddingen van doelman en enkele verdediger op de lijn. Echter had geen enkele Welshman een antwoord op een geweldig afstandsschot van Radja Nainggolan, die de bal van ruim 25 meter in de bovenhoek knalde.

Na ongeveer 25 minuten was Wales voor het eerst gevaarlijk. Doelman Thibaut Courtois wist echter knap te redden op een schot van Neil Taylor. Het duel speelde zich af in een zeer hoog tempo met kansen aan beide kanten. Na een half uur was het alsnog raak voor de Welshmen: Captain Ashley Williams kopte raak uit een hoekschop, wat leidde tot vreugde in het Britse kamp. Het vervolg van de wedstrijd was zeer boeiend, al bleven echt grote kansen in het resterende deel van de eerste helft uit.

Ook in de tweede helft begon België erg fel. Dit leidde tot kansen voor Romelu Lukaku (kopbal voorlangs), Kevin de Bruyne (schot ging net over) en een schot net naast van Eden Hazard, dit alles binnen de eerst van minuten van het tweede bedrijf. Toch was Wales trefzeker via spits Hal Robson-Kanu, die met één fraaie beweging twee man uit kapte en de 2-1 achter Courtois schoot.

België probeerde het nog wel en was via Marouane Fellaini nog heel erg dichtbij, maar de invaller kopte naast. Ook Axel Witsel kreeg twee grote kansen, maar één bal was net te scherp voor de middenvelder en één afstandsschot ging over. Ruim vijf minuten voor tijd viel de beslissing aan de andere kant, na een voorzet van Gunter kopte invaller Sam Vokes de derde treffer van Wales binnen.

Door deze fenomenale prestatie mag Wales zich opmaken voor een halve finale tegen Portugal. België is uitgeschakeld en kan dus naar huis. Voor Wales begint het EK steeds meer op een sprookje te lijken: De Draken waren nog nooit eerder actief op een Europees Kampioenschap, maar nu is de finale wel heel erg dichtbij voor de Welshmen.