maandag, 16. mei 2016 - 17:16 Update: 16-05-2016 17:25

NAC Breda naar de finale van de play-offs

Breda

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Maandagmiddag heeft NAC Breda zich ten koste van FC Eindhoven geplaatst voor de finale van de play-offs. In de strijd om promotie naar de Eredivisie boog de thuisploeg de achterstand uit het eerste duel om. Waar het in Eindhoven nog 1-0 werd voor de thuisploeg, was in Breda NAC met 2-0 te sterk.

De thuisploeg startte vlammend in het eigen Rat Verlegh Stadion. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen had een minuut nodig om de 0-1 achterstand goed te maken. FC Eindhoven kreeg de bal niet weg en dat kwam de gasten direct duur te staan. Sjoerd Ars bracht de bal panklaar voor het doel waar Uroš Matić er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te tikken.

De bezoekers kregen amper tijd om adem te halen in het Rat Verlegh Stadion en mochten niet klagen dat de 2-0 van Ars werd afgekeurd vanwege een overtreding. Diezelfde Ars was kort voor de pauze alsnog de maker van de 2-0. De spits knikte een vrije trap van Seuntjens achter de kansloze doelman Ruud Swinkels.

In de tweede helft werd er weinig gevoetbald. NAC Breda hoefde niet meer en FC Eindhoven kon niet meer. Wel ontsnapte de thuisploeg aan een strafschop nadat Marko Mitrović werd gehaakt door Luis Pedro. Het duel werd in de slotfase nog ontsierd door twee rode kaarten. Invaller Enes Ünal was eerst dichtbij de 3-0, maar werd zeven minuten voor tijd weggestuurd door scheidsrechter Manschot na een harde tackle op Fries Deschilder. De al gewisselde Ronnie Stam uitte zijn woede over de rode kaart in woord en gebaar bij de arbiter en moest ook plaatsnemen op de tribune.

Stam en Ünal moeten vrezen tenminste een duel van de finaleronde te moeten missen. NAC mag zich gaan opmaken voor een dubbele ontmoeting bij rivaal Willem II of Almere City FC. Die twee ploegen ontmoeten elkaar maandagmiddag in Tilburg. In Almere wist Willem II met 0-1 te zegevieren door een doelpunt van Erik Falkenburg.