zondag, 20. maart 2016 - 21:17

Frisser Ajax nieuwe koploper na zege op PSV

Eindhoven

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Ajax heeft zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie weer van PSV overgenomen. De Amsterdammers waren op bezoek in Eindhoven met 0-2 te sterk.

Een furieus begin van de wedstrijd. Nog geen negentig seconden onderweg en de bal lag al in het net. Rechtsback Joël Veltman bereikte Arek Milik en de spits kopte de bal fraai achter Jeroen Zoet, de doelman die zo uitblonk tegen Atlético Madrid. Het was het droomscenario voor de bezoekers uit Amsterdam. PSV moest dus meteen aan de bak en dat deed het ook.

Davy Pröpper schoot na een voorzet van Jetro Willems rakelings naast het doel en Jürgen Locadia tikte even later een strakke voorzet van Santiago Arias net naast. Ajax stond met de rug tegen de muur en kon niets anders dan verdedigen. PSV was de baas, maar kreeg het niet voor elkaar de gelijkmaker nog voor rust te produceren. Eén minuut voor rust kreeg Ajax de eerste kans na de treffer: Milik wilde Zoet met een stiftje passeren, maar de goalie redde knap.

Na rust had Ajax meer in te brengen en het kreeg al snel een goede kans op de 0-2. Nemanja Gudelj kreeg veel vrijheid om uit te halen, maar zijn schot belandde net naast het doel van Zoet. Aan de andere kant kreeg Locadia een dot van een kans, maar Cillessen redde met zijn been. PSV leek op te zijn na die lange wedstrijd van dinsdag. Ajax hield redelijk simpel staande en kwam er zelfs nog een keer uit.

Anwar El Ghazi, die net drie minuten in het veld stond, kreeg de bal mee van Milik en schoot met zijn rechter buiten bereik van Zoet. Het was de genadeklap voor de thuisploeg, dat de koppositie weer moet afgeven aan Ajax. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Ajax de beste papieren voor het kampioenschap, maar de druk ligt wel op de schouders van de Amsterdammers.