donderdag, 17. mei 2018 - 14:02 Update: 21-05-2018 13:56

Politie stuit op meer dan 3.000 pakken gestolen babymelkpoeder

Logistiek centrum met 3.000 pakken gestolen babymelkpoeder ontmanteld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Afgelopen dinsdag heeft de politie in Den Haag bij een woning vier personen aangehouden die verdacht worden van de diefstal of heling van babymelkpoeder. Dit meldt de politie donderdag.

3.000 pakken babymelkpoeder

Drie van de verdachten, een 42-jarige vrouw en twee mannen van 47 en 35 jaar, zijn afkomstig uit Den Haag. De vierde verdachte is een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met de Roemeense nationaliteit. Bij de doorzoeking van de woning in Den Haag en een bedrijfspand in Rotterdam zijn in totaal meer dan drieduizend pakken babymelkpoeder en ongeveer 16.000 euro in contanten aangetroffen.

Mobiel banditisme

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onderzoekt in het kader van de bestrijding van mobiel banditisme al langer de diefstal van vooral babymelkpoeder in supermarkten en drogisterijen door heel Nederland. Tijdens het onderzoek kwam de woning in Den Haag in beeld. Het vermoeden bestond dat de dieven, meestal personen afkomstig uit Zuidoost-Europa, hun gestolen waar op dit adres afleverden. 

Logistiek centrum

De woning zou dus als een soort logistiek centrum voor gestolen babymelkpoeder dienen. In de woning werden bijna 800 pakken babymelkpoeder en een geldbedrag van16.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Vervolgens kwam een bedrijfspand in Rotterdam in beeld en daar werden ook nog eens meer dan 2000 pakken babymelkpoeder aangetroffen. De politie onderzoekt nu of deze babymelkpoeder ook van diefstal afkomstig is.

Volle bigshoppers

Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur zag de politie de twee verdachten van 35 jaar met twee volle bigshoppers de woning in Den Haag binnengaan. Toen ze even later met lege tassen weer naar buiten kwamen werden ze aangehouden. Daarna is de 42-jarige bewoonster en een 47-jarige Hagenees die zich ook in de woning bevond, aangehouden. De auto van de mannen is in beslag genomen en bij hen zijn ook nog andere goederen uit drogisterijen aangetroffen, zoals scheerapparaten, tandenborstels en usb-sticks. Daarnaast ook nog kleding als jassen en ondergoed.

Miljoenen euro's

De actie vond plaats in afstemming met Detailhandel Nederland. Detailhandel Nederland is blij met de aanhouding van de verdachten. Georganiseerde bendes stelen jaarlijks voor honderden miljoenen euro’s uit Nederlandse winkels. De actie laat zien dat de landelijke aanpak van mobiel banditisme vorm begint te krijgen. Detailhandel Nederland is wel van mening dat deze aanpak nog verder kan worden versterkt door instelling van een landelijke Taskforce en het gebruik van gegevens van winkeliers over actieve mobiele bendes

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: