dinsdag, 5. september 2017 - 9:54

Arrestatieteam schakelt verdachte uit met zakje zand

Arrestatieteam schakelt verdachte uit met zakje zand
Foto: FlashphotoNL
Valkenswaard

De politie hield maandagavond 4 september kort na 19.00 uur op de Wollegrasstraat in Valkenswaard een 41-jarige man uit Rotterdam aan. Hij zou even daarvoor de politie ernstig hebben bedreigd.

Dat gebeurde telefonisch in een gesprek over een andere zaak, waarin de man verdachte was. In het gesprek kondigde hij aan agenten iets aan te zullen doen. Even later werd de man gezien bij het politiebureau aan de Waalreseweg in Valkenswaard. Hij gedroeg zich agressief en probeerde het bureau binnen te komen. Omdat niet kon worden uitgesloten dat de man een vuurwapen bij zich had werd er groot ingezet en begon een zoektocht naar de verdachte. Om die reden waren veel agenten met kogelwerende vesten te zien bij het bureau.

Beanbag

Rond 19.00 uur werd de verdachte door een arrestatieteam gesignaleerd in de Wollegrasstraat in Valkenswaard, waar hij de woning van een bekende kwam uitgelopen. De man zou daar regelmatig verblijven. Hij nam op straat direct een gevechtshouding aan en werd daarop uitgeschakeld met een beanbag. Een beanbag is een zakje gevuld met zand dat met een vuurwapen kan worden afgevuurd zonder iemand onnodige verwondingen toe te brengen.

De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij nog altijd vastzit en wordt verhoord. In de woning in Valkenswaard is nog gezocht naar een vuurwapen, maar dit werd niet gevonden. De man zit nog altijd vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: